Specialité

Fåstyckstillverkning

Hållbar utveckling

Personal & Miljö

Certifierade

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

Vattenskärning i Malmö & Lund | Värmefri Skärning​​​​​​​

Vi utför vattenskärning åt kunder i Lund, Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Trelleborg, Ystad, Hässleholm med omnejd samt övriga Sverige. Vattenskärning lämpar sig för en mängd olika material så som bland annat gummi, koppar och sten. 

Professionell vattenskärning i Malmö,Lund och Skåne

Vattenskärning kallas metoden då man skär i material med hjälp av en tunn vattenstråle med väldigt högt tryck. Det används för skärning i grövre material eller material som är svåra att skära på andra sätt. Vi har under många år hjälpt företagskunder i bland annat Malmö och Lund med vattenskärning. 

Fördelar med vattenskärning

Vattenskärning är en mångsidig bearbetningsmetod med flera fördelar. En av dem är att det är en kall metod, alltså att den inte avger någon värme vid skärning. Detta medför att man inte har några direkta hinder för vad man kan skära. Koppar, mässing, sten, plast och gummi är inga problem. Men möjligheterna är större än så! Visste du att vi skurit alltifrån grisben för medicinsk forskning till meteoritstenar med hjälp av vatten? Det finns ingen förfrågan som är för udda.

En annan fördel är att materialspillet blir väldigt litet, tack vare att snitten är så smala. Vattenskärning som metod är även relativt miljövänlig. 

Vattenskärning eller laserskärning? 

Material som speglar kan orsaka linsbrand i vår laserskärare, så där väljer vi vattenskärning istället. Även material som inte tål hetta skärs fint med vatten och resultatet blir en snygg och jämn snittyta. De två metoderna konkurrerar egentligen inte med varandra, utan kompletterar snarare. Vi har arbetat tillräckligt länge med båda för att veta när den ena lämpar sig bättre än den andra. Både vatten- och laserskärning har hög precision och kan skära så väl små som stora detaljer. 

Vattenskärningens historia

Ett frö till det som idag är vattenskärning kan ses på 1800-talet, då man använde vattenkanoner inom gruvdrift, för att förflytta stenar och lager av jord. På 1930-talet började ett pappersföretag i Wisconsin skära papper med en smal vattenstråle. Vattentrycket var dock fortfarande lågt och metoden lämpade sig bara för mjuka material. På 50-talet kom en maskin som kunde skära genom hårda material. Därifrån har utvecklingen tagit fart och lett till de professionella maskiner som idag står i vår verkstad. 

Låt oss hjälpa dig med vattenskärning

Vi utför löpande vattenskärning åt små och stora företag i exempelvis Malmö och Lund. Behöver du få någonting skuret är det bara att du hör av dig! Vi kan hjälpa dig avgöra vilken skärmetod som är bäst för det du vill ha producerat. 
Fakta
Max plåtstorlek: 4000x2000 mm
Tjocklek: det mesta är möjligt. Vi har skurit 110 mm rostfritt och 220 mm aluminium med goda resultat. 
Herman Andersson Plåt
Askeröd 1059
242 97 Hörby

Tel: 0413 – 322 60
E-mail: info@hapab.com

Rådgivning

Få expertrådgivning innan du börjar!


​​​​​​​Att få rätt råd och rätt förutsättningar innan man börjar spar oftast väldigt mycket tid och pengar när man väl påbörjar produktionen. Boka in en fri rådgivning idag!