Specialité

Fåstyckstillverkning

Hållbar utveckling

Personal & Miljö

Certifierade

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

Svarvning & fräsning i Malmö & Lund i Skåne med omnejd​​​​​​​

Vi kan utföra både svarvning och fräsning i Malmö, Lund, övriga Skåne och förstås även resten av landet. Tack vare våra systerbolag har vi extra stora resurser tillhands inom dessa fält.

Svarvning och fräsning för er i Malmö samt Lund

Svarvning och fräsning av styckedetaljer och småserier tillverkas hos oss i Askeröd för kunder i Lund, Malmö, övriga Skåne och även runtom i Sverige. Vi har en stor variation i vår maskinpark med både manuella och styrda svarvar och fräsar där vi kan stötta svetsverkstaden med detaljer för vidare förädling.

Vad är svarvning? 

Svarvning är en skärande bearbetning av ett stycke i trä eller metall. Kanske svarvade du en ljusstake i träslöjden när du var liten? Principen är densamma även när det gäller svarvning av metall, alltså: arbetsstycket roterar snabbt och ett fast verktyg skär bort spån för att skapa en form. Vi använder oss oftast av CNC-svarvar, alltså datorstyrda svarvar. Det ger oss möjlighet att svarva invändigt och utvändigt, i väldigt små detaljer. Resultatet blir konsekvent och av hög kvalitet. 

Vad är fräsning?

Fräsning är liksom svarvning en skärande bearbetning, men skillnaden är att vid svarvning är själva verktyget stilla, vid fräsning roterar det snabbt. Metall, plast och trä är material där metoden används. CNC-fräs är en datoriserad variant, där man kan uppnå mycket stor exakthet, spännande former och komplicerade mönster. 

Vår kapacitet

Vi har god kapacitet att utföra de flesta fräs- och svarvjobb i vår egen verkstad. Men skulle du behöva svarvning i större serier tillverkar vi dem i anpassade maskiner hos våra systerbolag AB Hörby Mekaniska och Bengt Gummesson Tools AB, även de båda baserade i Skåne. Hörby Mekaniska är specialiserat på axeltillverkning medan Bengt Gummesson Tools AB är inriktat på mindre diametrar. De har ett flertal styrda maskiner vilket ger oss kapacitet att tillverka både små och stora serier, allt efter kundens behov. Läs mer om våra systerbolag Hörby Mekaniska och Bengt Gummesson Tools AB

Välj en lokal leverantör!

Det finns många fördelar med att välja en lokal leverantör. Du hjälper till att hålla ett nästan hundraårigt familjeföretag igång, med all kunskap och erfarenhet vi samlat på oss under åren. Du ser även till att landsbygden hålls levande och frodas (läs mer om vårt samhälle Askeröd här). Att ha produktionen nära dig låter dig också ha mer kontroll över processen. Du kan givetvis besöka oss ifall du vill se vår verkstad eller få rådgivning av någon i vår kunniga personalstyrka. 

Välj oss för dina behov av svarvning och fräsning, vi levererar till Malmö, Lund, övriga Skåne och resten av Sverige. 
Fakta
Max. svarvdiameter styrd maskin: 550 mm
Max. svarvdiameter manuell maskin: 780 mm
Fräsyta: X=1740 m, Y=760 mm, Z=660 mm
Herman Andersson Plåt
Askeröd 1059
242 97 Hörby

Tel: 0413 – 322 60
E-mail: info@hapab.com

Rådgivning

Få expertrådgivning innan du börjar!


​​​​​​​Att få rätt råd och rätt förutsättningar innan man börjar spar oftast väldigt mycket tid och pengar när man väl påbörjar produktionen. Boka in en fri rådgivning idag!