Specialité

Fåstyckstillverkning

Hållbar utveckling

Personal & Miljö

Certifierade

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

Titansvetsning & aluminiumsvetsning  i Malmö & Lund, Skåne

Vi utför bland annat titansvetsning och aluminiumsvetsning åt kunder i Lund, Malmö och övriga Sverige. Vi har stor erfarenhet av de flesta material, bara hör av dig om du har frågor.

Aluminiumsvetsning och titansvetsning i Malmö samt Lund

Svetsning är namnet på en fogningsteknik för metall. Man hettar upp bitarna man vill sammanfoga och smälter ihop dem. Vi svetsar i de flesta material såsom koppar, aluminium, stål, titan och rostfritt. Svetsmetoderna som vi använder oss av är i de flesta fall TIG-, MIG- och MAG-svetsning. Svetsning med båge (pinne) förekommer i vissa fall. Vi utför löpande aluminiumsvetsning och titansvetsning åt små och stora företag i Malmö och Lund och runtom övriga Skåne samt Sverige.

TIG-, MIG- och MAG-svetsning 

Vi använder oss huvudsakligen av två olika svetsmetoder: MIG och TIG. MIG står för ”metal inert gas” och TIG står för ”tungsten inert gas”. TIG-svetsning kallas även för gasvolframsvetsning. Volfram och tungsten är två benämningar på samma grundämne, som har den högsta smältpunkten av alla metaller. Vid TIG-svetsning är elektroden oftast tillverkad av en volframlegering och denna förbrukas inte under svetsning, istället använder man tillsatsmaterial. Vid MIG-svetsning matas tråd ut ur handtaget. 

Aluminiumsvetsning

Att svetsa aluminium är en delikat process. Materialet måste vara helt rent innan svetsningen påbörjas och det kräver en hel del yrkesskicklighet för att få både bra hållfasthet och ett snyggt slutresultat. Vi använder oss av TIG eller MIG vid aluminiumsvetsning, samt olika legeringar beroende på ändamål.

Titansvetsning 

När vi svetsar titan använder vi TIG. Vid titansvetsning är skyddsgasen ännu mer viktig än vid svetsning av andra material. Om syre är med i processen när titan hettas upp kan materialet skadas. Vi har givetvis full kontroll över skyddsgasen vid svetsning och du kan vara trygg med att både dina produkter och våra anställda skyddas på bästa vis. 

Licenser

Svetslicenser är ett sätt för dig som kund att känna dig säker på kvaliteten av arbetet som utförs. När det gäller TIG-svetsning har vi svetslicenser på diverse tjocklekar i rostfritt enligt EN 288. Vill ni veta mer om vilka licenser vi har, kontakta oss.

Ytbehandlingar 

I samband med att du får produkter svetsade hos oss kan vi erbjuda olika ytbehandlingar under samma tak eller med hjälp av underleverantör såsom blästring, betning, pulverlackering, våtlackering, elpolering, elförzinkning, anodisering, varmförzinkning och försilvring.

Vi hjälper dig med svetsning

Vi utför både titansvetsning och aluminiumsvetsning åt kunder i bland annat Malmö och Lund samt övriga Skåne och Sverige. Vi har gedigen erfarenhet och stort kunnande inom detta område. Kontakta oss gärna om du har frågor!
Herman Andersson Plåt
Askeröd 1059
242 97 Hörby

Tel: 0413 – 322 60
E-mail: info@hapab.com

Rådgivning

Få expertrådgivning innan du börjar!


​​​​​​​Att få rätt råd och rätt förutsättningar innan man börjar spar oftast väldigt mycket tid och pengar när man väl påbörjar produktionen. Boka in en fri rådgivning idag!