Specialité

Fåstyckstillverkning

Hållbar utveckling

Personal & Miljö

Certifierade

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

Laserskärning i Malmö & Lund | Skärning av tunnplåt & rör​​​​​​​

Vår CO2-laser står redo att skära ut dina detaljer med skarp precision. Vi kan skära rostfritt, aluminium och svartplåt bland annat. Vi utför laserskärning åt kunder i Lund, Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Trelleborg, Ystad, Hässleholm med omnejd samt övriga Sverige. 

Laserskärning för dig i Malmö, Lund och Skåne

Laserskärning är en extremt noggrann skärmetod som fungerar på en mängd olika material. Den används med fördel vid tunnplåtsskärning upp till 10 mm rostfritt, 15 mm svartplåt och 5 mm aluminium i max plåtstorlek på 3000x1500 mm. Det går att skära grövre men då blir skärsnittet annorlunda. Här har vi möjligheten att välja mellan laserskärning eller vattenskärning, där det sistnämnda är att föredra vid grövre tjocklek. 

Vår laserskärare

Vår planlasermaskin är av fabrikatet Trumpf, ett tyskt märke som tillverkat maskiner för metallindustrin i över hundra år. I maskinen har vi en enhet för rörlaserskärning inbyggd. Denna är kompletterad med en chuckenhet för rör. Vi kan skära från 20 mm upp till 414 mm i diameter. Vi har även utrustning för att laserskära i kvadratiska och rektangulära profiler.

CO2-laser eller fiberlaser?

Det finns två olika typer av laserskärare: fiber och CO2. Vi använder oss av CO2, som lämpar sig bättre för material i många olika tjocklekar. Dock kan vissa material såsom koppar, mässing och en del plaster inte köras i vår laserskärare på grund av återspeglingsrisk som kan medföra linsbrand i maskinen. Vill ni få dessa material skurna kan vi erbjuda vattenskärning som alternativ. Så väl laserskärning som vattenskärning utförs i våra lokaler i Askeröd, Skåne, vilket gör leveranser till Malmö, Lund och andra delar av Skåne snabba och smidiga.  

Så kan vi hjälpa till

Vi kan hjälpa er med kortare serier med skäliga leveranstider. Vi erbjuder gärna fler steg i processen såsom maskingradning, kantpressning och svetsning. Högvolymsprodukter är inget som vi tar oss på att göra. Här finns det andra leverantörer som är bättre på det än vi. Men behöver du fåstyckstillverkning med laserskärning i trakterna kring Malmö och Lund är du rätt ute! Du är hjärtligt välkommen att höra av dig så att vi kan diskutera dina behov.


Fördelar med laserskärning

Laserskärning är en väldigt exakt metod som dessutom ger slutresultatet perfekta kanter. Vi har en CO2-laser som är robust, tålig och pålitlig även för mycket små skärytor. Fördelarna är just detta: precisionen är svårslagen. Värmen som skapas av laserskärning är inte optimal för alla material. Då kan vattenskärning vara ett bättre alternativ. 


En annan fördel med laserskärning är snabbheten. Det kan alla som sett en laserskärare arbeta skriva under på. Även komplicerade detaljer skärs snabbt och smidigt ut, helt enligt den fil man laddat upp. 

Mycket av det vi alla dagligen ser i vardagen är skuret i en laser t ex: reklamskyltar i metall, olika trädgårdsskapelser i Corten såsom rabattkanter och så vidare. Vi har skurit ut allt möjligt med laser och vägleder dig gärna om du är osäker på ifall ditt projekt bör laserskäras eller ej. 
Fakta
Planskärning
Rostfritt: 10 mm
Stål: 15 mm
Aluminium: 5 mm
Titan: 2 mm
Max plåtstorlek: 3000 x 1500 mm

Rörlaserskärning
Min. diameter: 20 mm 
Max. diameter: 414 mm 
Max. rektangulära rör: Här räknar med en max omkrets på 370 mm med ett förhållande 2 till 1, dvs är röret 100 på ena sida är 50 mm det minsta man kan ha på andra sidan 
Max. kvadratiska rör: max omkrets 370 mm 
Max. skärlängd: 3000 mm
Herman Andersson Plåt
Askeröd 1059
242 97 Hörby

Tel: 0413 – 322 60
E-mail: info@hapab.com

Rådgivning

Få expertrådgivning innan du börjar!


​​​​​​​Att få rätt råd och rätt förutsättningar innan man börjar spar oftast väldigt mycket tid och pengar när man väl påbörjar produktionen. Boka in en fri rådgivning idag!